Draw the line

Untitled-1

Work-life balance: Πως θα ισορροπήσουμε ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική μας ζωή. Τι θα πει όμως ισορροπία? Και πως μπορώ να μοιράσω το χρόνο, την ενέργεια μου, τη διάθεση μου, τη ζωή μου στη μέση? Γιατί αυτό σημαίνει ισορροπία. Μια ζυγαριά που πρέπει να ισοσκελίσει για να με κάνει ευτυχισμένη.

 

Στην 1η ενότητα του 6ου συνεδρίου Women on Leadership του ΤΟΓΜΕ που έγινε στις 13/5, με θέμα «αναζητώντας την ισορροπία» 6 σημαντικές, επιτυχημένες, πολυτάλαντες γυναίκες μίλησαν μέσω των προσωπικών τους εμπειριών για την ισορροπία.

«Δεν πιστεύω στο work-life balance» είπε η κα Ηρώ Αθανασίου, η 1η γυναίκα πρόεδρος της Unilever. «δεν υπάρχουν δυο πράγματα να τα βάλεις στη ζυγαριά. Από τη μια το work από την άλλη το balance. Η ζωή μας είναι ένα ολοκληρωμένο πράγμα, εμείς είμαστε ένα ολοκληρωμένο πράγμα και η ζωή έχει όλα τα κομμάτια της. Εχει την οικογένεια, τη δουλειά, τα παιδιά, τους γονείς, τους φίλους, τον εαυτό μας. Συνεπώς όλα αυτά δένουν μεταξύ τους ώστε τελικά να έχεις ένα σύνολο το οποίο να σε κάνει να είσαι πραγματικός άνθρωπος. Και μπορεί με κάποιο τρόπο κάνοντας αρκετή προσπάθεια να τα βάζει όλα μαζί και ανάλογα τις συγκεκριμένες στιγμές στη ζωή του να βάζει προτεραιότητες».

«Ξέρετε ποιά είναι η πρόκληση;» ρώτησε η κα Τζελίνα Κουκουμέλη marketing director της E.I. Παπαδόπουλος οι αντιθέσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας. «Η ισορροπία μεταξύ δύο αντιθέσεων. Καριέρα-οικογένεια, γυναίκα-άνδρας, προιστάμενος-υφιστάμενος, γονιός-παιδί. Η σύγχρονη γυναίκα δεν μπορεί να είναι μόνο στο σπίτι. Εχει πολλαπλούς ρόλους, ευθύνες που προσέξτε δεν της φορέθηκαν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να δεχτούμε ότι είναι δική μας επιλογή. Η επαγγελματική ζωή και η καριέρα είναι κομμάτια της γυναικείας υπόστασης όπως και η ισορροπία ανάμεσα στους ρόλους που καλούμαστε να παίξουμε και που αλλάζουν δραματικά μέσα στην ημέρα. Ποια είναι τα συστατικά της ισορροπίας? Ορια που χρειάζεται να βάζουμε στους γύρω μας και ανάθεση ρόλων»

«Επιχειρώντας να παντρέψω 18 σε 1 έσκασα και αρρώστησα» μας είπε η κα Νανά Παλαιτσάκη, δημοσιογράφος, συγγραφέας, παραγωγός, κάτοχος του site www.mylady.gr. «Και εκεί έπρεπε να αποφασίσω έχοντας δυο πιθανότητες, να συνεχίσω να ζω ή να παραδοθώ. Και αποφάσισα να ζήσω. Κατάργησα τα πρέπει στη ζωή μου. Οι εκκρεμότητες δεν τελειώνουν ποτέ. Ξέρετε κατάλαβα ότι οι διευθυντές και οι προιστάμενοι την ανασφάλεια τους την περνάνε στους υφισταμένους τους. Αρα τη δική τους πίεση την περνάνε σαν δικό μας πρόβλημα. Μην παίρνετε το μπαλάκι. Θέλω να διαδώσω τη φράση του Αριστοτέλη ο οποίος όταν ο Μέγας Αλέξανδρος τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει για να κατακτήσει τον κόσμο, είπε: Δεν υπάρχει τύχη Αλέξανδρε. Τύχη είναι όταν η προσπάθεια συναντά την ευκαιρία».

«Η ουσία των πραγμάτων είναι τι πρέπει να αισθανόμαστε εμείς για τον εαυτό μας και πόσο τον υπολογίζουμε, ποια είναι τα όρια για εμάς, την οικογένεια μας, τους γύρω μας, για αυτούς που συνεργαζόμαστε» ανέφερε η κα Πηνελόπη Παγώνη, Διευθύντρια υγιεινής, ασφάλειας, περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης του ομίλου ΕΛΠΕ. «Τι σημαίνει να βάζουμε όρια; Να υπολογίζουμε τον εαυτό μας. Αν τον υπολογίζουμε θα μας υπολογίζουν και οι άλλοι. Και είναι σημαντικό γιατί δείχνεις πόσο αγαπάς τους άλλους και πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις. Και όταν το αγαπάς βλέπεις το σωστό δρόμο, κάνεις την προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Ισορροπία σημαίνει να είμαι καλά με τον εαυτό μου» ανέφερε η κα Νάντια Σταυρογιάννη, διευθύνουσα σύμβουλος της ασφαλιστικής Das Ηellas. «Εάν είμαι καλά με τον εαυτό μου έχω ψυχική δύναμη, αν έχω ψυχική δύναμη μπορώ να αντιμετωπίσω τα θέματα, μπορώ να ξεπεράσω την κούραση μου. Αρα μπορώ να πετύχω αυτά που θέλω. Να είμαι καλά με το σώμα μου, με τον σύντροφό μου, τις παρέες μου, τα παιδιά μου, τους γονείς μου, τα αδέλφια μου, με όσους αγαπώ. Είναι σημαντικό λοιπόν να βρούμε την ισορροπία μέσα μας. Και πώς πετυχαίνουμε την ισορροπία; Πρέπει να έχουμε θετική σκέψη και να μάθουμε να ζητάμε βοήθεια, δεν υπάρχει λόγος να τα κάνουμε όλα μόνες μας και το σημαντικότερο να βάζουμε όρια.»

«Στην πραγματική ζωή υπάρχει μόνο κοντά στην ισορροπία. Δεν υπάρχει ισορροπία. Ζούμε και έχουμε ζήσει με στερεότυπα και πρέπει να παλέψουμε με αυτά. Και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να τραβήξουμε γραμμές. Να μιλήσουμε για όρια» μας είπε η κα Ρούλα Χασαπογλίδου διευθύνουσα σύμβουλος της Solidarity now. «Draw the line λοιπόν. Και η γραμμή τραβιέται εκεί που ξέρεις ποιές είναι οι αξίες σου. Και υπάρχουν συνέπειες πάνω στις οποίες πρέπει να δουλέψουμε. Δεν υπάρχει πάω για την επόμενη θέση αλλά φοβάμαι τι θα πουν στο σπίτι μου και δεν την παίρνω… και πρέπει να σταματήσουμε τον κύκλο της ενοχής στον οποίο ζούμε κυρίως για την ανατροφή των παιδιών. Και αυτό που σας παρακινώ να κάνετε είναι να μοιράζεστε τα facts (αποτελέσματα ερευνών για πραγματικά στοιχεία). Και να αναγνωρίζουμε τις ικανότητες μας να εστιαζόμαστε σε αυτό που ο καθένας μας κάνει πάρα πολύ καλά».

Women & Girls Go Digital - Μέρος 1ο Θέστε υποψηφιό...
Ακροβατώντας όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021